You are here:
Stadhuis Leiden
Back to overview

Stadhuis Leiden

Tussen de Breestraat en de Vismarkt in de Nederlandse stad Leiden staat een wel heel bijzonder rijksmonument; het Stadhuis. Om mee te gaan in de nieuwe en flexibele manier van werken heeft het stadhuis een renovatie ondergaan, waarbij het gebouw - door het toepassen van warmte-koude opslag - is verduurzaamd. En dat niet alleen, want met onze JAZO deuren/puien en ventilatieroosters worden de technische ruimtes van het stadhuis afgeschermd, geventileerd én wordt de veiligheid gewaarborgd. Een renovatie voor de toekomst dus!

DE UITDAGING

In opdracht van Du Prie Bouw & Ontwikkeling B.V. heeft JAZO de afscherming, toegang en ventilatie voor de technische ruimtes van het stadhuis geleverd en gemonteerd. Een prachtige opdracht waar we bij JAZO opnieuw onze specialistische kennis en expertise mochten inzetten. Zo is er bij dit project in Leiden gebruik gemaakt van verticale schoepen (VS), in plaats van de horizontale variant (HS) die vaker gebruikt wordt bij ventilatieroosters en puien. Een mooie uitdaging voor zowel onze tekenaars als lassers in de fabriek.

DE OPLOSSING

En dat er ook bij dit traject niets aan het toeval is overgelaten, dat blijkt wel. De deuren zijn door JAZO voorzien van de door de klant gewenste kleur, zodat ze écht bij de gevel van het gebouw passen. En met de functionaliteit zit het ook wel snor. Drie enkele aluminiumdeuren zijn geleverd volgens de voorschriften van energiebedrijf Liander. Daarbij zijn alle deuren voorzien van aluminium veiligheidsventilatieroosters type VS-42.

ONZE PRODUCTEn

Het Stadhuis in Leiden is de belichaming van een mooie samenwerking tussen meerdere partijen, waarbij rekening is gehouden met de laatste eisen van energiebedrijf Liander én het monumentale karakter van het pand is behouden. Een project waar niet alleen de klant maar ook wij trots op zijn!

OP ZOEK NAAR MAATWERKOPLOSSINGEN?

Neem contact met ons op.

}
Do you have any questions or would you like advice? 0316 - 59 29 11