You are here:
Riool gemaal - Postjesweg Amsterdam
Back to overview

Riool gemaal - Postjesweg Amsterdam

Een rioolgemaal klinkt al gauw als een grauw en grijs gebouw. Dat het ook anders kan, dát bewijst Waternet, die - in opdracht van de gemeente Amsterdam - het rioolgemaal aan de Postjesweg in Amsterdam realiseerde. Naast de functionaliteit is er bij dit gebouw rekening gehouden met de omgeving en is het aantrekkelijk gemaakt voor dieren en planten. En dat daar de JAZO-producten prima bij passen, dat laten we je graag zien.

De uitdaging

Het nieuwe gemaal is onderdeel van het nieuwe stadspark ‘Spoorpark’, waarbij het grootste gedeelte van het gemaal ondergronds gemaakt is. Bovengronds is er alleen een klein gebouw met luiken zichtbaar, passend bij de natuurlijke omgeving. En daarvoor werd JAZO gevraagd haar kennis en expertise in te zetten. Naast ventilerende deuren en een toegangsdeur voor de pompruimte leverden wij ook plaatwerk dat aan de gevel is bevestigd.

De oplossing

Met onze toepassingen is er dus niet alleen nagedacht over het functionele aspect. Wij hadden ook een groot aandeel in de uitstraling van het pand. Dat is met de verticale VS-roosters zeker gelukt!

Involved persons

Please contact below with one of the persons who were leading in this project.

Rinie Noordam
Rinie Noordam
Project manager
+31 (0) 316 59 29 11
Do you have any questions or would you like advice? 0316 - 59 29 11