You are here:
Holiday Inn Express Hotel in Amsterdam
Back to overview

Holiday Inn Express Hotel in Amsterdam

Op de hoek van het Gedempt Hamerkanaal en de Motorkade in Amsterdam bevindt zich één van de grootste hotels van Nederland. Het nieuwe Holiday Inn Express hotel heeft maar liefst 14 verdiepingen en is ongeveer 45 meter hoog. Onderin het hotel zit een restaurant, werkplekken, vergaderruimtes en een parkeergarage. Een indrukwekkend en imposant bouwwerk, mét een stukje JAZO. Wij mochten namelijk de deuren/puien en gevelbekleding verzorgen.

DE UITDAGING

In de gevel van het Holiday Inn Express hotel zitten geïsoleerde puien, bekleed met lines-36 opbouwroosters en gevelbekleding van JAZO. Rik Bosman, engineer bij JAZO, is vanaf het begin betrokken geweest bij dit project. “Het project werd uitgevoerd voor Slavenburg Bouw B.V. en de samenwerking verliep eigenlijk heel soepel. De enige uitdaging waren de eisen voor de isolatie van de deuren. Het was belangrijk dat Slavenburg Bouw B.V. zelf naderhand de isolatie kon plaatsen. Onze producten moesten hier dus goed op aansluiten.”

DE OPLOSSING

Het project is voorzien van geïsoleerde deuren en gevelbekleding van JAZO. Er zijn veel doorvoeren gemaakt voor voorzieningen voor de het hotel. Dit geeft hen de mogelijkheid om producten later zelf te kunnen plaatsen. Een voorbeeld zijn de twee doorvoeren voor de droge blusleiding waar de brandslangen aan gekoppeld kunnen worden. “Het was heel belangrijk dat deze doorvoeren allemaal op de juiste hoogte kwamen en de correcte grootte hadden”, vertelt Rik.

En ook met last-minute wijzigingen wist JAZO wel raad. In eerste instantie had Slavenburg Bouw B.V. zilver beslag aangevraagd, maar na het zien van het gehele gebouw ging de voorkeur van de klant er tóch naar uit om het beslag dezelfde kleur te geven als de gevel. “Dit was voor ons geen probleem. We hebben het beslag mee terug genomen en in onze eigen spuiterij in goudlook (alu gold) gespoten. Hierdoor werd de uitstraling van het gebouw nog mooier. En voor de klant was dit de kers op de taart!”, vertelt Rik.

UNIEKE UITSTRALING BLIJFT BEHOUDEN

Door een combinatie te bieden van deuren/puien en gevelbekleding zijn we gekomen tot een oplossing die helemaal past bij de unieke uitstraling van het gebouw. De deuren zijn uiteindelijk zo uitgelijnd en passend gemaakt dat ze op lijken te gaan in het gebouw. Het Holiday Inn Express hotel was dus zeer tevreden!

 JAZO PRODUCEERT EN LEVERT GEISOLEERDE DEUREN

Dit project is eind 2019 opgeleverd. Dat er inmiddels veel stappen zijn gemaakt binnen JAZO, blijkt. Toentertijd werden onze geïsoleerde puien nog door een externe leverancier geleverd. Sinds januari 2020 kan JAZO zelf, door de overname van het zusterbedrijf Metalbau Kaiser, geïsoleerde deuren produceren en leveren.

OP ZOEK NAAR MAATWERKOPLOSSINGEN?

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw uitdaging! Neem contact met ons op.

Do you have any questions or would you like advice? 0316 - 59 29 11