You are here:
‘Je wordt hier als stagiaire echt als toegevoegde waarde gezien’
Back to overview

‘Je wordt hier als stagiaire echt als toegevoegde waarde gezien’

Kim aan de vooravond van haar loopbaan bij JAZO

Toen Kim van Tent in februari als stagiaire communicatie bij JAZO begon had ze niet kunnen vermoeden dat ze een half jaar later een contract bij het bedrijf uit Zevenaar op zak zou hebben. En toch gebeurde het, want na de zomer startte Kim binnen JAZO als medewerker marketing en communicatie. Spannend, maar ook heeft ze er ontzettend veel zin in. Lees hier hoe de stage van de 23-jarige Kim uitmondde in een vaste aanstelling.

“Ik volgde de opleiding communicatie en moest daarvoor afstuderen. In februari ben ik bij JAZO begonnen”, begint Kim enthousiast haar verhaal. “Binnen JAZO was er nog geen communicatieafdeling, dus dat was soms wat zoeken. Ik merkte dat de meeste medewerkers vanuit een andere manier denken, vanuit verschillende invalshoeken.”

Uitdaging

Er wachtte dus een mooie uitdaging op Kim, die zich direct vastbeet in het verwezenlijken van haar afstudeerscriptie. “Mijn onderzoek ging over hoe JAZO haar doelgroepen beter kan bereiken. Welke wensen en behoeften heeft de doelgroep? Wat vinden klanten van JAZO en wat laat het bedrijf nu al zien naar buiten toe? Deze vragen heb ik onderzocht om vervolgens een adviesplan te schrijven.”

Geen enkele twijfel

Het adviesplan werd ook binnen JAZO enthousiast ontvangen, al bleek dat Kim al veel eerder een goede indruk binnen de onderneming had achtergelaten. “Pierre (Schreven, technisch directeur, red.) kwam al vrij vroeg in mijn stage naar mij toe om te vragen of ik het zag zitten om bij JAZO te blijven. Dat leek me toen direct al heel leuk, maar we maakten nog geen concrete plannen. Ik was druk met afstuderen waardoor mij focus daar helemaal op lag. Toen ik de eindpresentatie aan het managementteam had gegeven was iedereen enthousiast en zeiden ze eigenlijk allemaal dat ze me graag wilden houden. Daar hoefde ik geen moment over na te denken. Ik heb direct ‘ja’ gezegd.”

Ontdekken en kennismaken

In de zomermaanden deed Kim vakantiewerk bij JAZO, maar vanaf september is ze écht begonnen aan haar allereerste baan. “Er heerst hier zo’n fijne sfeer en iedereen is enorm behulpzaam. Ik kan mijn creativiteit kwijt in deze baan. Een medewerker voor marketing en communicatie was er nog niet, maar ik ga dat vanaf nu oppakken. Natuurlijk is dat spannend, maar er is geen reden om deze kans niet met twee handen aan te grijpen. Het scheelt ook wel dat ik tijdens mijn stage een goed beeld heb gekregen. Ondanks het coronavirus mocht ik hier op kantoor werken om iedereen en het bedrijf te leren kennen. Van voormalig klasgenoten hoorde ik dat zij veelal thuiswerkten. Dan is het lastig om wat van jezelf te laten zien en echt te ontdekken hoe het ergens is.”

Toegevoegde waarde

“Maar dat is sowieso uniek aan JAZO denk ik. Je wordt hier niet als stagiair gezien, maar als een toegevoegde waarde. Zelfs de directeur vindt het leuk en toont interesse in wat er speelt in het vakgebied. Daarnaast wordt er ook echt wat gedaan met de adviezen en het rapport dat ik heb opgesteld. Scripties verdwijnen niet zomaar in de kast. Heel bijzonder”, geeft Kim aan.

Klein stipje tussen de mannen

Kim ademt inmiddels JAZO, maar toch kende ze het bedrijf niet voordat ze stage ging lopen. “Ik kende JAZO niet. Ik had een berichtje op Facebook en LinkedIn geplaatst waarin ik aangaf op zoek te zijn naar een afstudeerstage. Een meisje dat ik ken van de basisschool is de dochter van Pascal (Bos, commercieel directeur, red.). Via hem kwam ik uiteindelijk in contact met Pierre en Robert (Gruben, business development manager, red.). Er volgde een gesprek en direct voelde ik de klik. Dat vind ik belangrijk. Bij JAZO kun je alles zeggen en ik ga elke dag met plezier naar het werk. Wat ik ervan vind dat ik één van de weinige vrouwen bij JAZO ben? Geen probleem! Ook al zijn we met de dames een klein stipje tussen alle mannen en zijn de meeste mannen heel technisch onderlegd, het is hoe dan ook heel prettig samenwerken. De mannen draaien er niet omheen, al moet ik ze soms wel even vragen om dingen in het Nederlands uit te leggen in plaats van met allerlei technische termen. Maar daar heb ik straks mooi de tijd voor om mij dat ook eigen te maken”, besluit Kim lachend haar verhaal.

Net als Kim ook stage lopen of werken bij JAZO? Check onze vacatures en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega!

Do you have any questions or would you like advice? 0316 - 59 29 11