You are here:
AANNEMERS & INSTALLATEURS

Voor aannemers & installateurs

Met een totaal pakket verzorgt JAZO de complete toegang en ventilatie van uw technische ruimten. Na advies over ventilatiewijze, detaillering en montage worden de prefab elementen in eigen huis geproduceerd. Uiteraard voldoen deze producten aan de voorschriften van o.a. de nutsbedrijven. JAZO deuren en ventilatieroosters zijn veelvuldig getest volgens de nieuwste eisen voor brand, inbraak- en geluidswering.

Alkmaar Rabobank


Alkmaar Rabobank

Het hoofdkantoor van Rabobank Alkmaar is optimaal gefaciliteerd voor flexwerken en heeft een energielabel A+ volgens de Greencalc-methode. Het kantoor telt maar liefst 7000 m2 kantoorruimte. In een integraal ontwerpproces hebben we materiaal, energieverbruik en een hoog comfort klimaatbeheersing afgestemd op de architectuur.

In samenwerking met Leijh, Kappelhoff Seckel, van den Dobbelsteen architecten heeft JAZO veel verschillende type ventilatieroosters kunnen toepassen. Van ventilatie van de parkeergarage tot afscherming van de installaties op het dak. Traforuimtes zijn voorzien van de JAZO trafodeuren met opbouw ventilatieroosters HS-50. Deze roosters hebben dezelfde belijning als de HF-66 roosters ter plaatse van de parkeergarage. 

Amsterdam University College


Amsterdam University College

Het Amsterdam University College (AUC) is een initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam en markeert met zijn 5800 m² de ingang van het Science Park. De nieuwe huisvesting biedt plaats aan 900 studenten. Het is een opvallend gebouw met een cortenstalen gevel.

Ontwerp

JAZO heeft het cortenstaal van de gevel voortgezet in de gevelroosters en in de (schijn)roosterpui op de begane grond. Achter deze roosterpui zijn de diverse technische voorzieningen gehuisvest. Met extra aandacht voor de koppeldetails is het mogelijk gebleken een zeer duurzame geveloplossing te kunnen bieden.

Uitvoering

In opdracht van Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen bv heeft JAZO de voorzieningen voor de technische ruimte gerealiseerd door onder andere gebruik te maken van (schijn)roostergevel type HS-42. Hierdoor is de pui deels ventilerend uitgevoerd.

Den Haag Rioolgemaal Morsestraat


Den Haag Rioolgemaal Morsestraat

Rioolgemaal Morsestraat is één van de veertien rioolgemalen die ervoor zorgen dat het afvalwater van huishoudens en bedrijven uit de Haagse Regio wordt getransporteerd naar de afvalwaterzuiveringen van Hoogheemraadschap Delfland. Daar wordt het water gezuiverd voordat het wordt geloosd op zee. Bij de renovatie is de bovenbouw compleet vernieuwd en de oude onderbouwconstructie grotendeels behouden en hergebruikt.

Ontwerp

JAZO heeft een groot aantal roostergevels mogen verzorgen voor de diverse techniekruimten van het rioolgemaal, waaronder de trafodeuren voor Joulz. De HS-42 (schijn)roosterbekleding geeft een strakke belijning aan het ontwerp. Het toepassen van twee kleuren maakt het ook nog eens speels.

Uitvoering

VBK Hoorn heeft drie jaar gewerkt aan het vernieuwen en uitbreiden van dit gemaal, dat nu tot de grootste van Nederland behoort. Samen met JAZO is onder andere een projectspecifieke oplossing bedacht voor de roosterbekleding van de grote harmonicadeur.

Amsterdam AMC Spinoza


Amsterdam AMC Spinoza

In opdracht van het Spinoza-centrum, is op het terrein van het Academisch Medisch Centrum (AMC), door BAM Gebouwservices een gebouw voor neuroimaging ontwikkeld.

Ontwerp

Aan de achterzijde van het gebouw is een JAZO opbouwroostergevel met twee schuine zijden opgenomen ter plaatse van de techniekruimten. In combinatie met design scharnieren, gefreesde sleutelkommen en roosters op de deuren heeft de architect een pui ontwerpen zonder concessies te doen aan de gevelbelijning.

Vanwege de agressieve milieubelasting is er gekozen voor tweelaags poedercoating 90 µm waardoor er 10 jaar garantie gegeven kan worden op de oppervlaktebehandeling van de totale pui.

Uitvoering

Naast de roosterdelen die moeten voldoen aan de hoge eisen van de netbeheerder, zijn er ook gedeeltes die juist niet hoeven te ventileren. Zonder verspringing in de horizontale belijning combineert JAZO drie verschillende type producten. De veiligheidsventilatieroosters en de hoge doorlaat- en schijnroosters komen allen uit de belijningsgroep Lines-36.

Schiphol Hilton


Schiphol Hilton

Op Schiphol Centrum staat het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Hotel. JAZO heeft naast de transformator pui op de begane grond ook ruitvormige roosters op de verschillende verdiepingen toegepast.

Ontwerp

De ruitvormige roosters zijn geïntegreerd in het ontwerp van de architect en maken deel uit van het harmonieuze samenspel van geruite vlakken.

Uitvoering

De transformator pui is voorzien van roosters en deuren die naast ventilerende eigenschappen ook inbraakwerende eigenschappen hebben. Op de niet ventilerende delen van de pui zijn schijnroosterschoepen van de Lines 48 familie geplaatst.

Rotterdam Maasvlakte2


Rotterdam Maasvlakte2

Zand en water weren op de Maasvlakte2, een grote uitdaging. Niet alleen voor de infrastructuur van het Stedin ringnetwerk, maar ook de nieuw gebouwde containerterminals van APM en RWG. Zij hebben allen te kampen met het fijne zand dat over de vlakte raast. JAZO zorgt voor de benodigde ventilatie in combinatie met de optimale zandwering.

Ontwikkeling

De vraag van Stedin is duidelijk; zand en water weren uit trafostations. De VS-41 ventilatieroosters zijn getest en gecertificeerd door BSRIA het Verenigd Koninkrijk. Testen conform de EN 13181:2001 zorgen voor een eenduidig vergelijk.

Uitvoering

Samen met Stedin, Dura Vermeer en Kropman installatietechniek is het VS-41 ventilatierooster al veelvuldig toegepast. De opgedane kennis wordt tevens toegepast in de zandwerende deuren voor Maasvlakte2.

Amsterdam Centraal Station


Amsterdam Centraal Station

Het op één na drukste station van Nederland zal in de nabije toekomst bijna 300.000 reizigers per dag vervoeren. Voornamelijk de continue stijging van het aantal reizigers zorgt ervoor dat de ingrijpende verbouwingen domweg noodzakelijk zijn. Het station Amsterdam Centraal, geopend in 1889 met 300 reizigers per dag, is de afgelopen jaren flink bezig met een opknapbeurt. 

Ontwerp

De huidige tijd stelt echter nieuwe eisen waaraan voldaan moet worden,  zoals veiligheid, goede doorstroming van mensen en vluchtwegen. Het is dan de kunst om het gebouw zijn oude glorie te laten behouden. Op een toch al chaotisch station brengt JAZO met haar producten de benodigde rust. De totale roosterwand van ca. 88 meter wordt door de strakke belijning van de roosters en de mooie afwerking van de details opgenomen in het gevelbeeld.

Uitvoering

Achter de roostergevel die op het oog als één is uitgevoerd, zijn wel degelijk verschillende producten toegepast. Zo zijn zowel stalen, aluminium deuren en ventilatieroosters toegepast met daarachter brandwerende cassettes. Het afschermen van traforuimtes, NSA ruimtes en de parkeergarages is hierdoor mogelijk.

Rotterdam Airport Cornerstone


Rotterdam Airport Cornerstone

In opdracht van Dura Vermeer Vastgoed is door JHK Architecten een nieuw kantoorgebouw ontwikkeld. Door JAZO zijn de technische ruimten in dit nieuwe gebouw voorzien van een volledige opbouwroostergevel met aluminium kozijnen en deuren.

Ontwerp

Een schitterende roostergevel met in verstek gezaagde hoekstukken. Om voor dit project aan de veiligheidseisen van het plaatselijk energiebedrijf Stedin te kunnen voldoen zijn achter de roosterwand t.p.v. de trafo- en middenspannings-ruimten, veiligheidsroosters type HS-42 geplaatst. JAZO heeft mee gedacht in de ontwerpfase om alle functionele eisen in eenduidig ontwerp in te passen.

Uitvoering

JAZO heeft deze pui geproduceerd, geleverd en gemonteerd. De trafodeuren sluiten aan op de esthetische wensen van de architect. Prijstechnisch een zeer interessante oplossing.

Apeldoorn Randerode


Apeldoorn Randerode

Een groot gedeelte van verpleeghuis Randerode is getransformeerd tot een revalidatie- en herstelhotel in opdracht van de Zorggroep Apeldoorn.

Ontwerp

MTB Architecten Apeldoorn heeft het gehele gebouw gestript; alleen een deel van de gevel en de draagconstructie zijn blijven bestaan. Er is gekozen om de bestaande MBI stenen te stucen en een groot deel in te pakken met een lamellengevel in een bronzen kleur, zodat het goed aansluit tot de wens om tot een natuurlijke uitstraling te komen. Deze lamellen hebben zo een esthetisch en een functioneel doel (gedeeltelijke voor de ramen als zonwering).

Uitvoering

JAZO heeft hiervoor de lamellengevel geleverd en gemonteerd, inclusief 7 aluminium kozijnen type P.  Deze zijn tevens voorzien van lamellen zodat de deur gelijk ligt met de lamellengevel om een geheel te creëren.

Amsterdam Oosterdokeiland


Amsterdam  Oosterdokeiland

Op het Oosterdokseiland (ODE) in het hart van Amsterdam, direct naast het Centraal Station, is een nieuw stuk binnenstad gecreëerd. Een gebied met hoogwaardige en moderne architectuur. ODE geeft nieuw elan aan wonen, werken, cultuur, winkelen en verblijven op een prachtige plek in hartje Amsterdam. Zo is er ook de elfde Saturn-vestiging van Nederland gevestigd, welke wordt gepresenteerd als een ‘flagshipstore’. Net als bij meerdere gebouwen op het ODE zijn ook hier verschillende JAZO puien in verwerkt.

Ontwerp

Op het eerste gezicht lijken de geleverde JAZO HS-50 puien relatief simpel. Dat is ook direct de kracht van de JAZO producten. Aan de binnenzijde wordt direct duidelijk dat de puien alles behalve simpel zijn. In de puien zijn ventilatieschachten, paniekopeners, sleutelkommen met handgrepen en noodstroom kabeldoorvoeren meegenomen. Naast de toegangsdeur is een kastdeur opgenomen voor toegang tot de openbare verlichting. Door de netto doorlaat van 50% op de ventilerende delen wordt er aan de eisen van de architect voldaan.

Uitvoering

De aannemer wordt op het moment van de aanvraag al ontzorgt doordat JAZO vanaf de eerste offerte volledig aanbiedt volgens de eisen van het energiebedrijf. JAZO is continue op de hoogte van de laatste regel- en wetgeving omtrent toegang en ventilatie van nutsruimtes.

Do you have any questions or would you like advice? 0316 - 59 29 11