You are here:
Amsterdam Centraal Station
Back to overview

Amsterdam Centraal Station

Het op één na drukste station van Nederland zal in de nabije toekomst bijna 300.000 reizigers per dag vervoeren. Voornamelijk de continue stijging van het aantal reizigers zorgt ervoor dat de ingrijpende verbouwingen domweg noodzakelijk zijn. Het station Amsterdam Centraal, geopend in 1889 met 300 reizigers per dag, is de afgelopen jaren flink bezig met een opknapbeurt. 

Ontwerp

De huidige tijd stelt echter nieuwe eisen waaraan voldaan moet worden,  zoals veiligheid, goede doorstroming van mensen en vluchtwegen. Het is dan de kunst om het gebouw zijn oude glorie te laten behouden. Op een toch al chaotisch station brengt JAZO met haar producten de benodigde rust. De totale roosterwand van ca. 88 meter wordt door de strakke belijning van de roosters en de mooie afwerking van de details opgenomen in het gevelbeeld.

Uitvoering

Achter de roostergevel die op het oog als één is uitgevoerd, zijn wel degelijk verschillende producten toegepast. Zo zijn zowel stalen, aluminium deuren en ventilatieroosters toegepast met daarachter brandwerende cassettes. Het afschermen van traforuimtes, NSA ruimtes en de parkeergarages is hierdoor mogelijk.

Reference

The new Stationseiland forms a bridge between the old city and the urbanized water landscape of the IJ.

Benthem Crouwel Architekten B.V.
Do you have any questions or would you like advice? 0316 - 59 29 11